Неділя, 19.05.2024, 08:13
Червономаяцька загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Шкільні новини [76]
Тут будуть розміщенї новини нашої школи.
Військово - патріотичне [12]
Погода
Погода в Україні
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Світ науки
Головна » 2017 » Лютий » 15 » Круглий стіл "Хоробрі серця"
16:18
Круглий стіл "Хоробрі серця"
15 лютого відзначалася 28 річниця виведення військ з Афганістану. Ця війна назавжди залишиться болем у серці нашого народу. Ми повинні пам’ятати тих, хто пережив, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав.
Саме цим трагічним сторінкам нашої історії й було присвячено засідання круглого столу «Хоробрі серця», за участі воїнів – інтернаціоналістів Дрика Валерія Степановича, Роліка Віктора Олексійовича та Цубенка Валерія Івановича, що відбулося 16 лютого 2017 року в рамках декади військово-патріотичного виховання. Учні 10 класу дізналися більше про причини Афганської війни та її наслідки.
Війна безжально перекреслила надії, плани, понівечила долі молодих хлопців. Там, серед моторошних смертей, коли життю щохвилини загрожувала небезпека, вони мужніли і загартовувалися. За кожним воїном-афганцем – доля, життєвий подвиг, крок у Безсмертя.
У афганській епопеї, поряд з іншими брали участь і наші земляки. Через долю багатьох молодих людей пройшла ця війна. Дорогою ціною розплачувались наші юнаки за рішення радянського уряду ввести війська в Афганістан. А ціною було життя…
Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти — своїх чоловіків і батьків. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам'ятати, що серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, їхнім подвигом.
Про ті трагічні події повідали учням воїни-інтернаціоналісти Дрик Валерій Степанович, Ролік Віктор Олексійович та Цубенко Валерій Іванович. Вони поділилися своїми спогадами про службу в Афганістані, про те, як виконували свій інтернаціональний обов’язок. Воїни-афганці закликали учнів поважати батьків, берегти мир та шанувати неньку Україну. Учні глибоко пройнялися тими подіями й щиро подякували їм за цікаву і змістовну розповідь.
Афганських подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. І скільки б ми не повертались до тих подій, встановлюючи нові і нові факти, змінюючи цифри, все переоцінюючи, істина залишається одна – незмінно житиме в серці нашого народу пам’ять про Афганістан.
Педагог – організатор О.В.Кулик
Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 452 | Додав: chervmaykzosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Погода Маяк
Погода в Україні
Друзі сайту


<Профтехосвіта>

Пед преса

VIDEOUROKI

Урядовий портал

Новини Укрвїни та світу

Новини UKR.NET

<ДНЗ "Бериславський професійний аграрнй ліцей"

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
news щколи
Архів записів
Пошук
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz