Субота, 18.05.2024, 21:17
Червономаяцька загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Шкільні новини [76]
Тут будуть розміщенї новини нашої школи.
Військово - патріотичне [12]
Погода
Погода в Україні
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Світ науки
Головна » 2016 » Грудень » 1 » Атестація школи
10:39
Атестація школи

21 листопада 2016 року відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії з проведення державної атестації Червономаяцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Бериславської районної ради Херсонської області.
Відповідно до порядку денного було погоджено висновки членів атестаційної комісії за напрямами освітньої діяльності Червономаяцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та сформовано вмотивовані рекомендації щодо підвищення якості надання освітніх послуг населенню за підсумками державної атестації навчального закладу.
Для проведення атестаційної експертизи наказом відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації від 14 вересня 2016 року № 293 було створено експертну комісію з числа провідних фахівців відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, комунальної установи «Бериславський районний центр по обслуговуванню закладів освіти» та громадськості.
У ході експертної оцінки Червономаяцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів встановлено, що педагогічний колектив закладу забезпечує на належному рівні реалізацію державної політики в галузі освіти, виконання вимог чинного законодавства. Проведена значна робота зі створення умов для здобуття повної загальної середньої освіти.
Вивченням відповідності документації, в тому числі фінансової, вимогам законодавства встановлено, що в основному, дотримано єдині нормативні вимоги щодо ведення ділової документації.
Всього в навчальному закладі працють 24 педагога.
Мають вищу педагогічну освіту 19 учителів, що становить 79 відсотків.
Колектив школи стабільний, але школа потребує і чекає приходу молодих спеціалістів.
Із загальної кількості педагогічних працівників «спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії - 2 вчителі (8 відсотків), «спеціаліст першої категорії» – 7 вчителів (30 відсотків), «спеціаліст другої категорії» – 2 вчителя ( 8 відсотків), категорії «спеціаліст» - 13 вчителів ( 54 відсотків),педагогічне звання « вчитель- методист» має 1 вчитель, що становить 4% від загальної кількості вчителів .
Атестація педагогів Червономаяцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів здійснюється у відповідності до Типового положення про атестацію педагогічних працівників України. Про результативність методичної роботи свідчить проведення вчителями школи майстер – класів та занять школи педагогічної майстерності.
Упродовж звітного періоду на базі школи проведено:
у 2013-2014 навчальному році – семінар бібліотекарів, семінар вчителів математики ;
у 2014 – 2015 навчальному році – семінар для вчителів англійської мови;
у 2015 – 2016 навчальному році – семінар для заступників директорів шкіл з виховної роботи та вчителів предмету « Захист Вітчизни»;
у 2016 – 2017 навчальному році - інтегрований семінар для вчителів фізики та хімії.
Вчителі закладу використовують інформаційно-комунікаційні технології в педагогічній діяльності. В навчально-виховному процесі педагогами широко використовуються мультимедійні педагогічні програмні засоби, мультимедійні презентації, відеофільми.
Заклад має свою електронну скриньку за адресою chervmaykzosh@ukr.net та свій сайт за адресою http://majak123.ucoz.ua, який регулярно поповнюється інформацією про події в школі.
За звітний період збережено в належному стані будівлю школи.
Навчальні кабінети укомплектовані сучасними технічними засобами навчання, підключені до мережі Інтернет та об’єднані локальною мережею.
У кабінеті фізики встановлено комп’ютерний комплекс до якого входить ноутбук, проектор, екран та сучасний телевізор Smart TV.
Таке сучасне обладнання забезпечує високу якість демонстрацій, пошук інформації. Ще один комп’ютер з доступом до мережі Інтернет встановлений в шкільній бібліотеці, де учні можуть отримувати необхідну інформацію для підготовки до уроків.
В приміщенні школи постійно підтримуються необхідні умови для якісної організації життєдіяльності дітей.
За останні три роки за рахунок благодійних батьківських внесків щороку проводився поточний ремонт навчальних кабінетів, коридорів, рекреацій.
Завдяки тристоронньому договору з благодійною організацією
«Глобальна синергія» та громадською організацією « Регіональна рада підприємців» було виконано роботи з утеплення вікон в рамках реалізації проекту « Прості енергоефективні заходи з відновлення пошкоджень у школах» за підтримки Норвезької спілки охорони природи.
Впродовж звітного періоду було отримано благодійними внесками від батьків та спонсорів: дизельне паливо для здійснення поїздок на екскурсії та на конкурси, будівельні матеріали.
У 2015 році школа отримала в подарунок два тенісні столи та спортінвентар від фірми ООО « Автостоп - довіра».
Постійними спонсорами є приватні підприємці , які працюють на території села, а саме О.І.Степаниця, ТОВ « Вінтекс – І.К.»
У школі створені необхідні умови для самореалізації школяра в позаурочний час.
Організація гурткової роботи є однією з форм виховання особистості учня, розвитку його здібностей і обдарувань, отримання позашкільної освіти. Зазначена робота організована в співпраці школи й станції юних техніків (гуртки: «фізико-технічний», «художньо-естетичний»); центру юнацько –дитячої творчості (гурток «декоративно-ужиткового мистецтва») та школи і сільського будинку культури (гуртки: «хореографічний», «декоративно-ужиткового мистецтва») та шкільні безоплатні гуртки: «волейбольний» та «баскетбольний». У школі організовано роботу 7 гуртків. Показник охоплення гуртковою роботою учнів школи становить 59 відсотків, при цьому до роботи в гуртках залучено 100 відсотків дітей пільгової категорії.
Педагогічний колектив школи надає великого значення створенню, удосконаленню системи виховної роботи та здійсненню виховання учнів.
В школі створено кімнату школяра з національно – патріотичного виховання , в якій представлено роботу учнівського самоврядування, інформацію про державні символи України, волонтерську діяльність учнів, інформаційне забезпечення правового виховання, банк даних заходів патріотичного спрямування.
Одним із найголовніших напрямків виховної роботи є національно-патріотичне виховання, метою якого є становлення громадянина України, патріота своєї країни, готового свідомо розбудовувати її як суверенну, незалежну, демократичну державу. Важливим аспектом формування національної самоусвідомленої особистості є виховання поваги та любові до Конституції держави, Державних Символів, до державної мови, вивчення та популяризація історії українського козацтва, культурної спадщини українського народу, формування готовності до захисту Вітчизни.
В лютому місяці 2016 року школі надано статус районного опорного закладу з питання « Формування почуття патріотизму школяра через відродження культури, духовності, історичної пам’яті рідного краю».
У школі активно реалізується виховна програма «Патріотичне виховання школяра засобами краєзнавства» через залучення учнівської молоді до проведення інтерактивних виховних заходів та акцій, де кожна особистість може проявити свою індивідуальність , серед них : фестивалі дитячої творчості « Таврійський барвограй», фізкультурно – патріотичний фестиваль « Нащадки козацької слави», проведення військово – патріотичниї гри « Сокіл» ( « Джура») , акції « Чиста ріка – чисті береги» , учнівські проекти « Карта мого життя» , « Мої мрії», брейн – ринг « Історія і сучасність рідного краю», благодійні ярмарки « З Україною в серці».
Велике значення в системі виховної роботи школи відіграє співпраця школи з дошкільним навчальним закладом, будинком культури, сільською амбулаторією, станцією юних техніків, центром дитячої та юнацької творчості, сільською радою, радою ветеранів району, службою у справах дітей районної державної адміністрації, кримінальною поліцією у справах дітей Бериславського ВП ГУНП.
Колектив школи працює у тісній співдружності з батьками. У закладі постійно діють: рада школи, батьківський комітет, піклувальна рада, педагогічний всеобуч. Батьки беруть активну участь у виховних заходах, у організації та проведенні конкурсів, родинних свят тощо.
Батьківська громадськість залучається до контролю за організацією харчування учнів, їхнього медичного обслуговування.
За результатами засідання атестаційної комісії прийнято рішення – визнати атестованою Червономаяцьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.
Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 580 | Додав: chervmaykzosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Погода Маяк
Погода в Україні
Друзі сайту


<Профтехосвіта>

Пед преса

VIDEOUROKI

Урядовий портал

Новини Укрвїни та світу

Новини UKR.NET

<ДНЗ "Бериславський професійний аграрнй ліцей"

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
news щколи
Архів записів
Пошук
Вхід на сайт
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz